Proč nejsou na lodi Costa Smeralda ubrusy? - Okružní plavby
Jste zde:
Okružní plavby
Magazín

Proč nejsou na lodi Costa Smeralda ubrusy?

Restaurace na lodi Costa Smeralda byly navrženy tak, aby nadchly italskými specialitami po stránce gastronomické i jedinečným designem prostorů. Jejich vzhled navrhli nejlepší světoví architekti a řemeslně ho zpracovaly dílny uznávaných italských značek.

A jak je to s těmi ubrusy?

K variantě jídelních stolů bez ubrusů se přistoupilo ze dvou důvodů: prvním bylo dosažení důkladné hygieny (častou a důkladnou desinfekcí povrchu) a druhým snížení spotřeby vody při častému praní ubrusů. Voda patří mezi omezené zdroje a loď má moderní technologie, které efektivně pomáhají snížit její spotřebu. Nejdokonalejší systémy v prádelně s tunelovými pračkami přispívají ke snížení spotřeby vody o 50 % na 1 kg vypraného prádla. Papírový ubrus se používá pouze v Pizzerii.

Costa Smeralda je v plavebním průmyslu doopravdy malé plovoucí město s nejnovější technologií a nejzodpovědnějším přístupem k ochraně životního prostředí. Hlavními příklady snahy lodní společnosti Costa minimalizovat dopady na životní prostředí je významné snížení emisí, inteligentní systém s maximalizací energetické účinností, 100% recyklace odpadu a celkové snížení spotřeby pitné vody získávané odsolením mořské vody.


Costa Smeralda Ristorante Bellavista

Proč nejsou v kajutách minibary?

Zrušení minibarů v kajutách na lodi Costa Smeralda má za úkol snížení energetické spotřeby a minimalizaci odpadu. Odpad vznikal likvidací prošlých nápojů a potravin kvůli malé spotřebě produktů v minibaru. Hostům je stále k dispozici nepřetržitý kajutový servis s širokým sortimentem včetně pizzy, sendvičů a mnoha druhů nápojů. V každé kajutě je mimo to k dispozici košíček s drobným občerstvením.

Hosté, kteří potřebují ledničku k uskladnění zdravotnického materiálů a léků, můžou využít pomoc zdravotnického personálu, který se postará o uskladnění v požadovaných tepelných podmínkách. Personál poskytne speciální termonádobu nebo přípravky uskladní ve vymezeném prostoru. Všechny postupy jsou v nejvyšším souladu s hygienickými a bezpečnostními standardy a s plným ohledem na diskrétnost.

Užijte si kulturní program

Costa Smeralda byla navržena tak, aby ohromila. S tím jde ruku v ruce i zcela nový koncept kulturních programů a zábavy na lodi, kdy jednotlivé akce a vystoupení probíhají na různých místech lodi. Hosté si tak snadno během celého dne vybírají, co chtějí vidět a které aktivity se chtějí účastnit. Na lodi již není pouze jediné hlavní divadlo, ale hned několik kulturních prostorů: Colosseo je centrum zábavy, Show Lounge Sanremo místem programů pro nejvíce zastoupené národnosti na palubě, dále tu najdete 2 hudební bary, Quelli della notte Jazz Club a II Cielo in una stanza Piano Bar a také centrální Mastroianni Grand Bar. Zábavný program se odehrává na různých místech lodi v odpoledním a večerním čase s hosté si sami mohou vybrat, kde a kolikrát ho chtějí vidět.

Vydejte se na plavbu Středomořím na lodi Costa Smeralda

Organizace stolování v samoobslužných restauracích Costa Smeralda

Během celého oběda mají hosté k dispozici pět restaurací (Meneghio Restaurant, Colombina Restaurant, Rugantion Restaurant, Sagra dei Sapori a Tutti a Tavola pro rodiny s dětmi mezi 3-6 lety). Aby si hosté mezi způsobem stravování vybrali co nejlépe a tím měli možnost zažít co nejlepší kulinářský zážitek, monitorují u vchodu do restaurací počet příchozích a odchozích hostů čipy. Díky tomuto systému si mohou hosté na obrazovkách rozmístěných na lodi zkontrolovat obsazenost restaurací.

Costa Smeralda Buffet

Klubová restaurace Perla Diamante

Mnoho stálých hostů Costy, jejichž členství se ve věrnostním klubu Costa Club vyšplhalo až na nejvyšší příčku Perla Diamate, si vybralo plavbu lodí Costa Smeralda. U klubové restaurace Bellavista však díky vysokému zájmu její kapacita na prvních plavbách nestačila. Z toho důvodu byla vyhrazena navíc místa v restauraci Arlecchino, kde si hosté mohou užívat svou servírovanou snídani i večeři a oběd formou bufetu. Tento systém se přizpůsobuje kapacitně počtu cestujících na jednotlivých plavbách. Věříme, že na plavbách od března 2020 bude už možné hostům na úrovni Perla Diamante nabídnout stravování v restauraci Bellavista, která původně byla vyhrazena pouze pro ně.