Každé menu v restauraci zahrnuje předkrm, první chod, hlavní chod s masem nebo rybou, salát, sýry a dezert. Na vyžádání je také vegetariánské menu nebo jídla na základě speciálních dietních požadavků. Pro menu Costa je typické, že je navržené podle typických jídel italských regionů.
Pro gala večery se připravuje speciální slavnostní menu a program, během kterého se představí personál kuchyně a také hlavní manažer Maitre d´hotel. Speciální menu jsou také podávána během Vánoc, novoroční plavby nebo Velikonoc.
Ve spolupráci se slavným a michelinskými hvězdami ověnčeným kuchařem Brunem Barbierim připravila Costa speciální menu, servírované 1x během plavby.
Po celou dobu plavby máte přidělený stejný stůl pro večeře. Cestující ubytovaní v kajutách Premium si mohou při rezervaci plavby zvolit čas večeře a velikost stolu (stoly jsou pro 2, 4, 6 a 8 osob). Potvrzení vaší rezervace večerního stolování naleznete ve své kajutě. Večeře se podává ve dvou turnusech v následujících časech:
Tyto časy se mohou měnit v závislosti na sezóně a programu plavby. Konkrétní časy jídel budou vždy uvedeny v denních novinách "Diario di bordo".
Hosté, kteří vyžadují zvláštní dietu (diabetickou, bezlepkovou, košer atd.), tento požadavek musí nahlásit v době rezervace ke zjištění, zdali bude možné toto dietu pro ně zajistit.
Menu vytvořené hlavním šéfkuchařem Costa je doslova výbuchem chutí. Nějaké příklady? Mango ceviche s červenou cibulkou a aji Amarillo, rýže s chobotnicí v kari omáčce, hovězí svíčková s tamarindovou omáčkou, smažené okra, šťouchané sladké brambory se zázvorem. Restaurace Samsara spojuje kreativitu kuchařů Costa s typickými ingrediencemi tichomořské a středomořské kuchyně v rafinovaném a exkluzivním prostředí. Svěží chuťě, inovativní kuchyně, vůně asijské, jihoamerické i středomořské, a to vše připravené se s láskou a péčí.
Vybrané a rafinované pokrmy s perfektním servisem potěší každého gurmeta. Špičkové jídlo se servíruje s citem pro detail. Každý chod, od předkrmu po dezert, je ještě lepší, když se umně spáruje se sklenkou vína.
Klubová restaurace na lodi je vyhrazena pro hosty ubytované v apartmá a pro členy Costa Clubu nejvyšší kategorie, kteří se zde stravují zdarma. Vyzkoušet si ji mohou i ostatní hosté po předchozí rezervaci a za příplatek.
Na palubě lodí Costa se budete cítit jako v Itálii, ke které neodmyslitelně patří její nejslavnější jídlo z kynutého těsta a dalších skvělých ingrediencí. V nabídce je až 14 druhů pizzy a další specialita, focaccia se sýrem z Ligurie. Tajemství Pizzerie Pummid’oro spočívá v použití jednoduchých a čerstvých přísad, jako extra panenský olivový olej a mozzarella čerstvě připravená na palubě.
V palubních barech a restauracích naleznete široký výběr italských a mezinárodních vín, lihovin a nealkoholických nápojů. Na lodích Costa je celá řada tematicky zaměřených barů; ve vinárně (Wine Bar) si můžete vybrat nejlepší vína, šampaňské a sekty, v Cognac & Cigar Bar na vás čeká skvělý výběr koňaků a doutníků. Útrata za nápoje v barech, kavárnách, bufetech a restauracích jde na váš osobní účet. K nákupům nápojů se automaticky připočítává 15% servisní poplatek.
Pokud jste si zarezervovali kajutu v cenovém programu Comfort, máte již některý nápojový balíček v základní ceně. Na nápojích můžete během vaší plavby ušetřit koupí předplacených nápojových balíčků různého rozsahu. Doporučujeme si nápojové balíčky rezervovat při rezervaci plavby, můžete si je však též objednat prostřednictvím aplikace My Costa, kterou vám zpřístupníme po závazné rezervaci nebo přímo na lodi v jakémkoliv baru či na recepci.
Nápojový barový či vinný lístek je stejný na kterékoliv Costa lodi a platí pro každý bar, restauraci, kavárnu či diskotéku & kasino na lodi. V nápojových lístcích jsou označené nápoje, které jsou zahrnuté do jednotlivých balíčků typu all inclusive. Nápoje se platí Costa kartou a závěrečné vyúčtování obdržíte na konci plavby.